Історія виникнення Будинку Calvet відносить нас до 1818 року, коли Jean-Marie Calvet, засновник компанії, оселився спочатку в містечку Tain L’Hermitage, де знаходилися виноградники, що належать його батькам, а потім і в самому центрі провінції Бордо. Jean-Marie Calvet мав глибокі знання в галузі виноробства, і на відміну від інших «негоціантів», він сам з величезним захопленням почав виробляти вина, що було великою рідкістю.
Нині «Calvet» посідає чільне місце у виноробних регіонах Франції. Так, у Бордо компанія працює у найпрестижніших «apellations». Значних успіхів компанія досягла і в провінції Бургундія, де налічує близько 11 “appellations” від Pommard до Chablis. Не залишилося поза увагою і Maconnais та Beaujolais, на території яких Calvet виробляє вина у 7 основних та найвідоміших апеласьйонах. «Calvet» стало першою компанією в Бордо, яка гарантує якість продукції. У компанії існує власне Зведення правил, дотримання яких гарантує виробництво тільки високоякісної продукції. Звід містить 40 основних положень, які повинні неухильно дотримуватися. Виробництво вин «Calvet» суворо регламентоване.
Купажування та витримка вина здійснюється лише у місці знаходження компанії. Вина витримуються лише у бочках із французького дуба не менше 6 місяців. Як правило, процес витримки триває один рік, після чого вино витримується у пляшках протягом кількох місяців. На етапі купажування та витримки вино проходить контрольну дегустацію від 7 до 11 разів. Протягом кількох років Головним енологом Будинку Calvet є чарівна іспанка Пас Еспехо (Paz Espejo), визнана експертами як чудовий майстер своєї справи. Вина, створені під її керівництвом займають найпрестижніші місця на міжнародних виставках та конкурсах.
Лінійка вин Calvet представлена в нашій компанії DDS+:
• Reserve
• Conversation
• Varietal
• Calvet Crémants de Bordeaux
• French Regions