Віскі Canadian Club – це найстаріший купажований віскі з Канади. Протягом 140 років він є напоєм, особливо шанованим канадськими шанувальниками віскі. У 1858 році колишній американський бакалійник Хірам Уолкер побудував винокурню The Hiram Walker and Sons, яка до цього часу знаходиться на тому ж місці на річці Детройт, в Канаді (провінції Онтаріо), біля кордону зі США. Постійно вдосконалюючи процес дистиляції Уолкер створює віскі «Уокерс Клаб» (Walkers Club), який стає популярним у клубах у панів із США та Канади та стає відомим під назвою «Клубний Віскі”. За існуючою легендою, відомий гангстер Аль Капоне за часів «сухого закону» не раз перетинав кордон, щоб отримати бажаний віскі.
Хірам Уолкер позиціонував свій віскі, як віскі преміум-класу, з особливою чистотою смаку, який готується за особливим рецептом — суміш кукурудзи та ячменю на додаток до жита, що вирушає для подальшого старіння у дубових бочках. Аромати жита, житнього та ячмінного солоду, а також кукурудзи з’єднуються та народжують незвичайний, солодкуватий та м’який смак, який відрізняє Canadian Club від інших шотландських, ірландських та американських віскі. Термін дозрівання віскі Канадіан Клаб – не менше 5 років у нових бочках. Для того часу це було новаторською ідеєю, тому що зазвичай усі бурбони та віскі, що виробляються в США «старіли» близько року.
У 1889 році, після ухвалення в США закону про необхідність вказувати країну походження на етикетці, Уолкер додав у назву слово «канадський» і віскі отримав своє сучасне ім’я – Канадіан Клаб (Canadian Club). Після смерті Уокера, 1899 року, справа його життя перейшла до синів, а через 21 рік — до онуків.
Віскі Canadian Club посідає третє місце серед канадського віскі зі світових продажів і знаходиться на 47 місці у списку найкращих у світі алкогольних напоїв преміум-класу. Canadian Club нагороджений орденом королеви Вікторії, короля Едуарда VII короля Георга V, короля Георга VI та королеви Єлизавети II.
