У витоків створення коньяків, що випускаються під маркою “Таврія”, стоять швейцарські колоністи, які в 1889 році на Херсонщині. . Сьогодні на цьому самому місці знаходиться Будинок марочних коньяків “Таврія”. Нащадкових виноробів Луї Гехлера, Юлія Майєра і Жана Жатона в Російську імперію покликав сам імператор Олександр I, щоб довірити їм розвиток виноробства на Нижньодніпровських пісках. Сьогодні Будинок марочних коньяків “Таврія” – успішне підприємство, яке по праву займає одне з лідируючих місць у рейтингу виробників марочних коньяків і вин в Україні. Продукція компанії охоплює щонайменше третину ринку всередині країни та активно експортується за кордон. “Таврія” – виробник повного циклу, тобто кожен етап створення коньяку – від вирощування лоз до витримки – здійснюється на одному підприємстві під невпинним контролем висококваліфікованих фахівців.
Приємний смак коньяку “Жатон” підтверджує вірність традиціям та суворе дотримання технологічних принципів виробництва.
Коньяк “Жатон” має особливий статус, визначений самою назвою. Адже саме на цей коньяк покладено особливу місію — розповісти нащадкам про цілеспрямованість та віру у мрію першого творця таврійських коньяків — французького колоніста Жана Жатона. Коньяк «Jatone» виготовляється з найкращої сировини майстрами, які знають свою справу. Він має насичений і неповторний аромат і смак. Справжні любителі європейських коньяків гідно оцінять «Jatone». Вікові традиції виробництва та оригінальне оформлення пляшки – все це, безсумнівно, робить напій особливим.
