У витоків створення коньяків, що випускаються під маркою “Таврія”, стоять швейцарські колоністи, які в 1889 році на Херсонщині. . Сьогодні на цьому самому місці знаходиться Будинок марочних коньяків “Таврія”. Нащадкових виноробів Луї Гехлера, Юлія Майєра і Жана Жатона в Російську імперію покликав сам імператор Олександр I, щоб довірити їм розвиток виноробства на Нижньодніпровських пісках. З цього й почалася історія підприємства, яка стала прикладом того, як бажання і воля до перемоги здатні зруйнувати будь-які перешкоди, і навіть у незнайомих умовах можна налагодити виробництво, яке згодом стало успішним і знаменитим. Унікальний ґрунт та сприятливий клімат регіону створили гарні умови для вирощування виноградних лоз різних сортів, з яких вироблялися чудові вина та коньяки. Примітно, що виноградники господарства “Таврія” знаходяться на тій самій географічній широті, на якій знаходиться знаменита провінція Шаранта (Франція), яка вважається батьківщиною коньяку. Українське місто Нова Каховка знаходиться на 46 паралелі – тій самій, на якій знаходиться французьке місто Коньяк. А отже, недарма основи українського коньячного виробництва було закладено саме тут