The Balvenie – це унікальна колекція односолодового шотландського віскі створена майстром винокурні Девідом Стюартом. Кожен його тип має неповторний смак: багатий, м’який, з яскравою медовою ноткою, характерною тільки для The Balvenie.
Лише на розташованому у шотландському Нагір’ї винокурні Balvenie застосовують п’ять унікальних навичок при виготовленні віскі. Тільки тут працює майстер гуральні, що має найбільший стаж в індустрії, Девід Стюарт (David Stewart). Тільки тут вирощують свій власний ячмінь, використовують солодовні струмового типу, утримують у штаті бондарів та мідника, які щодня стежать за станом бочок та мідних перегінних кубів. Тут є найголовніше для гарного віскі — чиста джерельна вода. І саме вона багато в чому визначає смак віскі Balvenie. Перші краплі спирту були вигнані на винокурні Balvenie 1 травня 1893 року – це єдина винокурня, де досі вирощують та солодять ячмінь. Balvenie-найскладніший односолодовий віскі ручної роботи
