“Aperol” – це ідеальний аперитив, створений в 1919 братами Барб’єрі. В основі виробництва “Апероль” лежить стародавній секретний рецепт з використанням настоянок, отриманих з добірних інгредієнтів – солодких і гірких апельсинів, а також трав і коріння (у тому числі – тирличу, ревеню та плодів хінного дерева) в ідеально збалансованій пропорції. Особливість неповторного смаку напою полягає як в оригінальних гірких фруктових відтінках, так і в низькому вмісті алкоголю (всього 11 градусів, що в половину менше, ніж, наприклад, в аперитивах Кампарі). Яскраво-жовтогарячий колір “Апероль”, який надає напою використання натурального апельсинового концентрату – свого роду фірмовий знак аперитиву, він залишається незмінним ось уже майже сторіччя. Починаючи з 1950-х років, на основі аперитиву “Апероль” був створений знаменитий, сьогодні вже званий традиційним коктейль “Aperol Spritz”, до складу якого крім аперитиву присутні біле венеціанське вино (іноді замінюване на ігристе Prosecco, спуманте або шампанське) Spritzer (або інша мінеральна вода з газом).
Аромат аперитиву характеризується тонами апельсину і яскравими нотками трав, смак аперитиву – фруктовий, гіркуватий, з нотами апельсинів, трав, хініну.
