Сьогодні одним із ключових виробників вина та коньяків у Грузії є компанія «Кахетинське традиційне виноробство» КТВ).
Походження компанії та її історія пов’язані з ім’ям Антимоза Чхаїдзе, який у 80-х роках XIX століття у гурійському селі Аскана заснував винний льох – марані. Талановитий винороб створив унікальну колекцію вин. Застосовуючи спеціальні технології він отримав вина особливого смаку, неповторні сорти яких стали відомі не тільки в Грузії, але і в Європі.
Спираючись на старовинні фамільні традиції, нащадки Антимоза Чхаїдзе в 1998 заснували компанію, «Брати Асканелі». Її успіх сприяв створенню дочірньої Компанії. Так у 2001 році було засновано Компанія «КТВ», яка пропонує споживачеві високоякісні сорти вин та коньяків.
Вишуканий смак грузинських коньяків обумовлений продуманістю купажу та дотриманням старовинних традицій виробництва міцного алкоголю. Технологічний процес розбито на п’ять етапів:
1. Збирання врожаю (для отримання дистилятів придатні білі сорти винограду Чхавері, Горулі Мтсване, Ркацителі, Цолікаурі, Чингурі, Цицка).
2. Виготовлення білого вина (цей виноматеріал виробляється за європейськими технологіями і має нейтральні відтінки смаку).
3. Дистиляція (вино двічі переганяється на шарантських апаратах).
4. Спиртова витримка (дистиляти поміщаються в бочки з кавказького гірського дуба і витримуються протягом 3-7 років).
5. Післякупажний відпочинок (коньяки асимілюються в дубових бутах близько 4-12 місяців).
