OUZO 12 виробляється в Греції за оригінальним рецептом з 1880 року. Це традиційний грецький напій.
OUZO 12 виникла в Константинополі, нині відомому як Стамбул, на лікеро-горілчаному заводі Калояніс (Kaloyannis Distillery) і отримала свою назву від “Бочки №12”.
Ouzo – у перекладі означає «аніс», який є основним інгредієнтом для створення напою.
Узо 12 виготовляється з води, високоякісного спирту з меляси (продукт виробництва бурякового цукру), ароматичних прянощів найвищої якості (фенхель, аніс, аніс зірчастий, кардамон, мускатний горіх, кориця) та цукру. У процесі подвійної дистиляції використовується в 2 рази більше прянощів, ніж у дешевших продуктах одноразової перегонки, що значно посилює смак та аромат напою. Ouzo 12 містить виключно натуральний анетол — ароматичну речовину з фенхелю, анісу та анісу зірчастого, яке надає горілці унікального аромату та забарвлює напій у білий колір при змішуванні з водою.
На даний момент Ouzo 12 є найпопулярнішою анісової горілкою у світі.
З 1999 року бренд Ouzo 12 належить Gruppo Campari — найвідомішому у всьому світі виробнику вин, міцних спиртних та безалкогольних напоїв. Фірма була заснована в 1860 Гаспаром Кампарі, який винайшов рецепт легендарного бітера, названого на його честь. Після смерті Гаспара управління організацією перейшло до його сина – Девіда, який зробив величезний внесок у розширення виробництва та розвиток популярності продукції компанії.
