«Appleton Estate» Signature Blend — «змішаний» ром преміум-класу, який до 2015 року носив назву «Estate V ». Купаж бленда є поєднанням 15 ромів різних стилів і віків, які після змішування витримувалися близько 4-х років. Позначка «estate distilled» на етикетці рому говорить про те, що він зробив у тому ж місці, де вирощують та обробляють цукрову тростину.
Перша згадка про виробництво рому в маєтку Appleton Estate відноситься до 1749 року, проте сам маєток фігурує в документах 1655 року. Саме в цей час англійці захопили Ямайку в іспанців, і Френсіс Дікінсон, який брав участь у цьому завоюванні, отримав маєток як нагороду. У середині XIX століття маєток кілька разів змінював господарів, поки не був придбаний одним із найуспішніших купців Ямайки — А. Макдавеллом Натаном, який загинув унаслідок сильного землетрусу на початку XX століття. Маєток був придбаний компанією J. Wray & Nephew Ltd.
Господарство Епплтон Естейт розкинулося на родючих землях у центрі Ямайки, у долині Нассау. Родючий ґрунт Нассау, денні дощі та рясне сонячне тепло надають оптимальні умови для вирощування цукрової тростини. Працівники Епплтон Естейт дуже шанобливо ставляться до багатих 265-річних традицій виготовлення рому у цьому регіоні. Кожен крок ретельно контролюється: починаючи від вибору сортів цукрової тростини, що вирощуються у самому господарстві, до купажування. Крім цукрової тростини в унікальному процесі дистиляції використовуються природні дріжджові культури та кристально чиста весняна вода, що збирається на території садиби. Всі роми Appleton Estate мають неповторний стиль, складний смак та гарний аромат. Виготовлення ромів проводиться в одному маєтку в невеликому районі, що робить їх одними з небагатьох ромів у світі, які претендують на класифікацію за терруаром та географічним найменуванням.
У 2012 році компанія J. Wray & Nephew Ltd і, відповідно, бренд “Епплтон Естейт” були придбані групою Campari.
