Коли на початку нульових років ХХ століття три друга купили Tuthilltown Gristmill (що в перекладі означає Млин Татчилтаун) аби відкрити ранчо скелелаза, сусіди відмовили їм у такому виді діяльності. Друзям довелося шукати нового шляху.
На нову ідею їх наштовхнула двохсотрічна історія Млину, що стала однією з визначних пам’яток Нью-Йорка. Для виробництва борошна цей млин завжди використовував тільки воду, ось, до речі, чому віскі називається Hudson Manhattan Rye (Гудзон Манхеттен Житній). Зерно, вода, дріжджі та нова мета: ми вирішили робити віскі – так описують початок свого бізнесу виробники.
Абсолютно нічого не знаючи про процес виготовлення віскі, їм знадобилося два роки, щоби запастися теоретичними знаннями, поговорити зі світовими експертами і в той же час займатися будівництвом свого перегінного підприємства. Після шести місяців експериментів, невдач, спроб та помилок, вийшла перша партія віскі в невеликій кількості.
Кожна пляшка дбайливо закупорена, пронумерована вручну та запечатана воском.
Будучи прагматичними та розважливими, виробники закуповують сировину недалеко від Нью-Йорка. Таким чином, отримуючи добірне жито високої якості для себе та підтримуючи сільське господарство місцевих фермерів.
Шлях від зернятка до першої пляшки був обережним та тернистим, але, як виявилося згодом, успішним.
Завод Tuthiltown Spirits (Татчілтаун Спірітс) удостоєний честі та названий Американським Дистиляційним Інститутом Найкращим майстром дистилятора 2010 року за представлений продукт Віскі Hudson Manhattan Rye. Також він удостоєний і інших нагород: Найкращий серед американських віскі у 2010 році за версією авторитетного журналу «Їжа та вина».
А за версією Дегустаційної Групи отримав 92 бали зі 100 можливих.
