Віскі Hibiki виробляється на дистилерії Suntory і був випущений в 1989 році, щоб відзначити 90-річчя Suntory. З того часу Hibiki Whisky вважається взірцем досконалості Мистецтва Японського Віскі – справжній продукт природи та людей Японії. Hibiki Whisky не тільки один з найбільш нагороджуваних японських купажованих віскі, але й один з найпрестижніших і найшанованіших віскі у світі.
Віскі Hibiki – це гармонійний купаж численної кількості солодових та зернових віскі, які були віртуозно поєднані для створення насиченої симфонії смаку та аромату.
У 1923 р. засновник компанії Suntory Синдзіро Торії взявся за будівництво гуральні, яка стала першою в Японії. Гуральня розташовується неподалік стародавньої столиці Японії, Кіото, де вологий клімат і, де з’єднуються річки Кацура, Кндзу і Удзі, серед похилих пагорбів, що потопають у серпанку. Ця місцевість відрізняється м’якою водою Рікю, що входить до сотні найкращих джерельних вод Японії і носить ім’я на честь батька японської чайної церемонії, Сенно Рікю.
Сіндзіро Торії вважав цю місцевість ідеальною для виготовлення японського віскі. Місцевість Ямазакі, оточена бамбуковими лісами, є ідеальним місцем для виготовлення віскі завдяки м’якому клімату та джерельній воді. Сьогодні винокурня Yamazaki є уособленням японського віскі.
У 1973 р. на честь 50-річчя виробництва віскі в Японії, компанія Suntory побудувала свою другу гуральню в Хакусю, яка розташована на 700 метрів вище рівня моря, в самому серці гір, біля підніжжя гори Кай Комагатаке, у вологому і прохолодному кліматі. Прохолодна, чиста та м’яка вода річки Охіра, що протікає серед величних гір, входить до сотні найкращих джерельних вод Японії та є оптимальною для виробництва віскі. Suntory вибрала Hakushu в якості своєї другої винокурні через особливий клімат регіону і якість води.
