Espolon Tequila — текіла класу «преміум» з м’яким, багатим, шовковистим смаком та цікавим ароматичним букетом, створена з блакитної агави, зібраної у високогір’ї Лос-Альтос у штаті Халісіко. Напій народжується у стінах заводу «Destiladora San Nicolas», нагородженого титулом «Найкращий завод Мексики».
Після збору, агаву ділять на кілька частин і відправляють у розігріту кам’яну піч для того, щоб вона стала м’якшою. Для виробництва текіли “Есполон” дана процедура займає близько 20 годин. Потім із рослини видавлюють сік, і змішують його з чистою водою та особливими дріжджами. Отриманий напій розливають у бочки для тижневої ферментації. Суміш перетворюється на легкий лікер, після чого піддається дистиляції, яка для текіли «Есполон» триває близько 5,5 години, на відміну від інших марок, де перегонка займає не більше 3,5 годин. В результаті, виходить дуже м’який напій з унікальним, багатогранним смаком та яскравим ароматом.
Не менш унікальний і дизайн пляшки «Espolon» Blanco – етикетку прикрашає скелет, що скаче верхи на півні. Автор ілюстрацій – художник Стівен Нойбл – створив логотип у стилі «Dia-de-los-Muertos» («Дня Мертвих»). За його задумом, етикетка символізує багаторічну боротьбу мексиканського народу за власну свободу та поворотні моменти історії Мексики. Цей хід покликаний підкреслити, що текіла має неповторний, істинно мексиканський характер.
Текіла «Espolon» була відзначена нагородами на багатьох престижних конкурсах.
