Компанія Cantina di Verona була заснована в 1999 році. Виноробня розташовується на мальовничих пагорбах на північний схід від міста Верона, виробляє такі вина як Amarone della Valpolicella, Recioto della Valpolicella, Valpolicella DOC, Valpolicella Ripasso, Soave, Bardolino, Pinot Grigio та інші білі та червоні вина IGT.
Щорічний обсяг виробництва 2500000 бут. на 950 га виноградників. Компанія експортує свої вина до 20 країн по всьому світу, включаючи Україну.
Сьогодні виноробня об’єднує близько 250 господарств, на яких вирощується близько 750 гектарів виноградників, включаючи всі райони з позначенням контрольованого походження (DOC, DOCG) у горбистій місцевості Верони.
Грецькою мовою Вальпантена означає «Долина богів», але у веронській традиції вона набула значення «Долина всіх вин».
У самому серці цієї долини, розташованої на північний схід від Верони, працює виноробня Valpantena Verona, одна з найбільших виноробень у цьому районі.
Чим регіон Венето відрізняється від інших виноробних регіонів Італії, на яких винах він спеціалізується і чим славиться у всьому світі?
У цьому регіоні ~18% категорії DOC із усіх категорій DOC Італії. Загальна площа виноградників у Венето – 80тис. га. З них: 60% – під білими сортами, 40% – під червоними сортами винограду.
Регіон Венето насамперед відомий комуною Вальполічела (Valpolicella), де виробляють вина за особливими технологіями, які називаються Valpolicella Ripasso (Ріпассо), Amarone della Valpolicella та Reciotto (Речотто) della Valpolicella. Для виробництва цих вин використовують асамбляж червоних сортів Корвіна, Корвінон, Рондінелла і Молінара (Corvina, Corvinone, Rondinella і Molinara).
Одне з найпопулярніших ігристих вин світу Prosecco (Просекко) виробляють у Венето. Для виробництва використовується сорт Глера. Просік має чіткі дозволені зони для виробництва.