Біттер Ангостура – найпопулярніший бітттер у світі. Він має яскравий пряний аромат і насичений червоно-коричневий колір.
Angostura – міцна ароматна настойка, що містить 45% спирту. За характеристиками Ангостура відноситься до бітер – гірких трав’яних настоянок. Точна рецептура зберігається в найсуворішому секреті і відомий не більше ніж 4 людям на землі.
Історія. Біттер Ангостура винайдений у 1824 році доктором Йоханом Готтлібом Зігертом як лікарський засіб від жару, болю в шлунку та гикавці. Мікстура мала таку популярність, що в 1930 році налагодили серійне виробництво. Незважаючи на те, що цей бітер став популярним у всьому світі, виготовляє його лише одна компанія (яка знає секретний рецепт), розташована на острові Тринідад – House of Angostura.
Цей бітер не п’ють у чистому вигляді, а додають у каву, випічку, різноманітні страви. Він став невід’ємним інгредієнтом багатьох коктейлів, зокрема таких відомих, як Манхеттен, Олд Фешн та ін.