Frangelico – це добре відомий лікер преміум класу, який вперше був виготовлений християнськими ченцями у П’ємонті понад 300 років тому. Вони чудово готували їжу та напої, а також володіли мистецтвом дистиляції, використовуючи лісові горіхи та інші місцеві інгредієнти для створення лікеру, на основі рецепту якого було виготовлено Frangelico. Назва лікеру пов’язана з однією місцевою легендою про ченця-самітника Fra.Angelico (що в перекладі означає «брат Ангельський»), який, ймовірно, жив у П’ємонті в 17 столітті.
Через три століття компанія Barbero відтворила старовинний рецепт цього лікеру та розпочала виробництво Frangelico, технологія виготовлення якого тримається у суворому секреті. Відомо, що для створення лікеру використовуються добірні лісові горіхи сорту Тонда Джентіле, мінеральна вода, а також безліч натуральних високоякісних інгредієнтів, включаючи дикі ягоди, гіркий мигдаль, квіти апельсина, цейлонську корицю, ваніль, какао та інш. Спочатку місцеві п’ємонтські лісові горіхи очищаються від шкаралупи, смажаться та подрібнюються. Потім горіхи вимочуються у суміші зі спирту та води. На другому етапі частина горіхової настойки проходить дистиляцію, після чого натуральні екстракти (включаючи какао та ваніль) змішуються з горіховим дистилятом та настоєм для створення концентрату. На заключній стадії концентрат з’єднується зі спиртом, цукром і водою, завдяки чому досягається необхідна міцність, потім лікер витримується в бочках протягом 6-8 тижнів, що дозволяє досягти прекрасного балансу та зрілості. Frangelico розливається в оригінальні пляшки, образ яких нагадує історію походження лікеру. Їхній зовнішній вигляд асоціюється з чернечою рясою, підв’язаною традиційним поясом-мотузкою навколо талії, це є гарантією справжності та якості, що пов’язує минуле зі сьогоденням.
Лікер Frangelico удостоєний безлічі нагород у різних країнах, а також визнаний кращим імпортним лікером в Іспанії.
